Sydspanien tur retur

I denne uge har jeg været en tur i Sydspanien – nærmere bestemt til Tarifa som er en lille kystby på Spaniens sydligste spids ved Gibraltar strædet. Her mødes Middelhavet med Atlanterhavet, vinden er stærk, bølgerne er høje og de mange græssene heste og kvæg leder snarere ens tanker hen på den Mexicanske steppe end på den spanske solkyst.

Men den gode spanske mad fornægter sig ikke, og min kuffert blev da også fyldt på vej hjem med Jamon Iberico, den skønne spanske skinke, Manchego ost, højkvalitets tun i olie og spanske mandler. SÅ godt!

 

Dernede fik vi selvsagt også en del at spise. Masser af tapas, som jo bare er og bliver noget af det bedste i mine øjne. Det der med at kunne sidde på et lille torv og smage sig gennem fisk og kød og solmodne grøntsager i mange forskellige varianter, det er bare indbegrebet af ferie.

Lige ovre på den anden side af Gibraltar strædet ligger Tanger. Vi tog en dagstur derover og turen tager blot 40 minutter, men pludselig er du i en helt anden verden – den arabiske. Her er labyrintiske gader og basarer med tæpper, keramik, smykker og lædervarer.

Her et et utal af insisterende gadehandlere der faldbyder deres varer til overpris, og man skal holde længe ud hvis man ikke skal ende med at købe for dyrt. Der dufter af krydderier, cigaretter, grøntsager og støv i gaderne og der er et mylder af liv som jeg altid facineres af.

Da jeg kom hjem igen trængte jeg i den grad til en frisk grøn salat som ikke er noget man får så meget af dernede. Det blev til denne kyllingesalat, serveret i mit nye fad, købt af en marokkansk gadehandler, efter benhårde pris forhandlinger !

2014-10-03 20.06.09 HDR

Bland sesamfrø med salt, peber og lidt paprika og vend dine kyllingebryster i blandingen. Steg dem i olie og smør på panden. Det bliver ret lækkert og knasende.

Mix forskellige salatblade med avocado og tilsæt pinjekerner, høvlet parmesanost og skiver af kyllingebryst. Lav en dressing af dijonsennep, honnningsennep, æbleeddike og olivenolie, salt og peber.

Muy bien !

 

 

%d bloggers like this: