Skønneste vegetar ret ever

Nogen gange når man spiser vegetarmad kan man godt sidde og savne lidt umamismag – lidt kødsmag, men ikke med denne helt igennem herlige quinoa gryde, som nogle venner serverede for mig sidste år.
Jeg kunne spise den 3 gange om ugen i øjebklikket. Knaset fra quinoaen, varmen fra chilien og friskheden fra en god topping….. jeg siger jer det er mums.

Quinoa/bønnegryde

4 personer

2 løg
3 fed hvidløg
En stor håndfuld koriander
3 røde peberfugter
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1/2 tsk cayenne peber
4 dl quinoa
2 ds hakkede tomater
6-7 dl grøntsagsbouillon
2 ds sorte bønner
4 dl frosne majs
salt, peber

 

Topping:

Avocado
Koriander
Mango
Frisk tomat
Bredbladet persille

 

Hak løg og hvidløg  og svites det i olivenolie i en gryde. Hak halvdelen af korianderen og rens og skær peberfrugterne i tern. Tilsæt spidskommen, chili, cayennepeber, koriander og peberfrugt og sauter. Kom derefter quinoaen , bouillon og de hakkede tomater i gryden. Skru ned for varmen og kog retten under låg i cirka 30 minutter. Der må stadig gerne være lidt bid i quinoaen. Tilsæt herefter bønner og majs og kog det hele igennem. Hvis der mangler væde, så tilsæt lidt vand, hvis der er for meget, så kog videre uden låg. Konsistensen skal være lidt grødagtig. Smag til med salt og peber og tilføj evt lidt mere chili hvis du kan lide at varmen breder sig i munden.
Mens det koger laver du en topping du kan lide. Er du vild med koriander, så er små tern af avocado, mango og koriander en god mulighed. Alternativt er avocado, frisk tomat og bredbladet persille også godt.

Server i dybe skåle med et godt brød til. Det er virkelig guf.

%d bloggers like this: