Chokolade med chokolade på

“Life is like a box of chocolates … You never know what you’re gonna get.”

–så poetisk blev det sagt af Forest Gump i filmen af samme navn.

Og sikkert er det i hvertfald, at chokolade har sneget sig ind i vores liv og vores køkkener som aldrig før. Og ikke bare hvilken som helst chokolade, nej den skal nøje udvælges efter indhold af kakao og bønnetype, før man smider den i indkøbskurven.

Da jeg var barn fik vi Marabou chokolade når vi var på biltur og trængte til en opfrisker. Det var 2 slags – med og uden nødder. Nu tildags tror jeg Marabou laver mindst 10 forskellige slags smag. Når det skulle være fint og mine forældre havde gæster, så stod den på en æske med Feodora chokolade – bedre blev det bare ikke dengang.

Tro nu ikke at jeg ikke også hører til dem der også elsker god chokolade og ikke mindst chokoladekager, for det gør jeg bestemt. Alligevel må jeg sige, at jeg nogle gange ville ønske man kunne få ligeså mange forskellige slags salathoveder, som man kan få chokoladepakker i et almindeligt supermarked.

Bevares, det er blevet bedre herhjemme end det var, men prøv nu at tage til Italien eller Frankrig og læg så mærke til det udvalg af salater og grøntsager der fylder hylderne. Åhhh, jeg bliver bare så misundelig …..store fyldige salathoveder med forskellig farve og struktur – det er så indbydende. Så når vi nu har 25 slags chokolade på hylden, kunne vi så ikke have bare 10 slags salathoveder ?

Men nu skulle det jo hande om chokolade og ikke om salat og i går lavede jeg små fine chokolade mazariner til dessert. Det er en chokolade mørdej, fyldt med en chokolade mazarin og på toppen et lag smeltet chokolade. Chokolade med chokolade med chokolade…..Det er bare godt !

Jeg lavede dem som små petit four-agtige kager, men du kan selvfølgelig også bare lave en stor. Det er hurtigere, omend ikke helt så sødt!

Mørdej af:

120gr mel

12 gr cacao

40 gr flormelis

65 gr blødt smør

Et lille æg eller ½ stort

Bland det hele i en foodprocessesor eller hak dejen sammen i hånden. Pak den i film og lad den hvile en time i køleksabet.

Imen laver du mazarin fyldet:

130 gr marcipan

10 gr cacao

80 gr sukker

60 gr smør

1 æg

Rør det hele sammen til en lind masse.

Rul så din mørdej ud og beklæd en stor eller mange små forme som lige er penslet med smør inden.

Fyld mazarin massen i og bag ved 185 grader. De små kager skal have 10-12 min, en stor omkring 20 min. Stik en pind i og se om dejen slipper.

Afkøl kagerne og pynt dem som du lyster. Jeg gav dem alle en klat smeltet chokolade tilsat en lille smule smør for at gøre chokoladen lidt blødere. Så puttede jeg blåbær og hindbær, hakket pistachenødder eller guldstøv på. Men du kan også udskifte chokoladen med en orange eller hindbær glasur – kun fantasien sætter grænser.

Enjoy!

%d bloggers like this: