Stop madspilds middag…..

Min mand og jeg ”legede” weekend i mandags og tog en tur til Århus. Bare sådan en sviptur med én dejlig overnatning på Villa Provence – et skønt lille hotel i midtbyen som varmt kan anbefales. Hyggelige værelser og skøn fransk morgenmad.

Vi nåede en 20km´s cykeltur rundt om Brabrand søen, lidt shopping i centrum, en god middag mandag aften på restaurat ET, samt et besøg på Aros om tirsdagen. Jeg er lidt flov over at indrømme at det er mit første besøg på Aros, som jo trods alt har ligget der over 10 år. Tilgengæld kan jeg sige, at det ikke bliver den sidste! Det er et flot museum, store lyse rum og snoede gange og vi så flere spændende udstillinger – både malerier og installationskunst, som jeg altid synes er en god måde at fodre sin højre hjernehalvdel på og få inspiration til sine projekter, hvad endten det nu er kunst, mad eller andet. Og så var vi selvfølgelig også en tur rundt i Elisassons regnbue – den er sjov!

Da vi nu kom lidt sent hjem, så blev det til en hurtig pastaret lavet af køleskabets herligheder. Sådan en slags ”stop madspild” middag. Pasta med persillepesto, ørredrogn, store rejer og spæde rødbedeblade. Smukt og dejligt !
2014-11-23 20.31.24

Og så lige et par tip til madspilds-tanken.
Når du nu står med en halv potte persille, basilikum,purløg eller andet , der hurtigt visner i vindueskarmen, så smid det i en blender med et fed hvidløg, salt, peber og olivenolie, og vupti , så har du en god smagsgiver til pasta, til salat eller som erstatning for tomatsovsesn på en pizzabund. Du kan fryse den ned i isterningebakker eller små beholdere og hive dem frem når det skal være let. En anden ting der har det med at ligge og blive hurtigt fordærvet, er disse poser med spædsalatblade. Man får ofte ikke brugt hele posen til en salat, og de holder ikke længe i køleskabet. Men så kan du bruge dem i en pasta ret dagen efter hvor du simpelthen bare vender dem i lige inden servering. Rucula, spædspinat eller andre spædblade smager godt på den måde. Og du kan bruge det til rigtig mange pastaretter.

2015-03-10 11.54.41
“A boy” – en kæmpe og vildt livagtig skulptur af en dreng

Tak til Århus for et dejligt visit !

%d bloggers like this: