I kagernes tegn…..

Den forgagne weekend har virkelig stået i kagernes tegn. Min datter blev 19 år i lørdags (hvor gammel er det lige at det gør mig til ….??) og hun skulle jo fejres ordentligt. Først med familien på dagen til kage og  boller og derefter dagen efter med veninderne til det STORE kagebord.

Det har været hyggeligt at gå og lave kager sammen og pynte og dimse efter alle kunstens regler. Der blev lavet lagkage, chokoladekage, chocolate chip cookies, marcipankager, cupcakes , småkager,  hindbærsnitter og chokoladescones. Ikke så ringe vel ?

Cupcakes med blåbærfrosting
Cupcakes med blåbær frosting

Jeg må sige at hjemmelavede hindbærsnitter hører til blandt mine favoritter. Det er bare en klassiker, og når man laver dem selv smager de uendelig meget bedre end det oversukrede stads man kan købe hos bageren.

Opskriften lyder sådan her:

250 gr hvedemel
150 gr blødt smør
80 gr flormelis
1 æg

Hindbærmarmelade
Flormelis til glasur

 

Det hele blandes godt til en ensartet dej , der lægges på køl mindst en time. Dejen kan også sagtens fryses, så jeg laver ofte en dobbelt portion når jeg er i gang, så går det hurtigere næste gang man skal bage 🙂

Rul dejen ud i 2 rektangler og skær kanterne til. Fordel en god hindbærmarmelade på halvdelen af stykket. Hold kanterne fri. I hindbær sæsonen er det super lækkert selv at lave marmeladen, da det giver en mere intens smag af hindbær. Fold dejen på den lange led og tryk kanterne sammen med en gaffel. Bag ved 180 gr til de er lysebrune.  Skær stangen i passende snitter mens den stadig er lun. Rør en glasur af flormelis og vand og put så meget på som du kan lide. Selv er jeg ikke fan af fuldcoatede hindbærsnitter, så jeg plejer bare at lave et mønster med glasuren, men det er en smagssag.
Drys eventuelt med frysetørrede hindbær. Dem havde jeg ikke flere af i lørdags, men det ser fint ud.
Færdige hindbærsnitter

 

Server straks, da de bare er bedst når de er helt nybagte.

%d bloggers like this: