Tag på mental tur til Toscana….

 

I disse regnvåde dage kan man godt nogle gange ønske at man boede under blidere og varmere himmelstrøg, hvor man kunne gå på marked i klipklapper og nederdel  6 måender om året og købe dejlige solmodne grøntsager.

Men det må blive ved fantasien, i hvertfald i øjebklikket, så derfor har jeg legede jeg lidt i weekenden med at lave en god tomattærte. Dels synes jeg det smager godt med madtærter som tilbehør, dels så er der intet som sådan en smuk tomattærte der kan få en til at føle at man næsten er bænket på  et lille piazza i Italien og spiser frokost på det lokale trattoria.

Jeg lavede den både med en butterdejsbund og med en tærtebund og sidstnævnte vandt.
Lav bunden selv, eller køb en rulle færdiglavet dej hvis det skal gå stærkt.

Til dejen skal du bruge:

150gr mel, (Du kan evt skifte lidt af hvedemelet ud med lidt grahamsmel)
100 gr kvark eller fromage frais
100gr smør.

Kør det hele hurtigt i en foodprocessor og lad dejen hvile en time i køleskabet

Så lavede jeg en lille smule tomatsovs til at smøre bunden med. Igen kan du købe en god færdiglavet, men næsten lige så nemt er det at svitse en håndfuld tomater med et løg, et hvidløg og dine yndlingskrydderier. Kog for svar varme til det hele er blødt og kogt godt sammen og blend så til en lind masse.

Rul nu dejen ud til en firkant og bøj kanterne 1 cm  ind hele vejen rundt. Prik dejen og bag den nogle minutter. Fordel derefter din tomatsovs over bunden og dæk med reven emmenthaler.

Herefter fordeler du 5-6 tyndtskårede tomater i fine taglagte rækker på bunden. Drys med salt, peber, timian og sorte oliven og bag i cirka en halv time til den er brun og lækker.
2015-02-27 16.54.34

Snup et stykke, luk øjnene og tænk dig til Toscana…. Føl middagsheden ,sans duften af vilde krydderurter og lad lyden af kirkeklokkerne føre dig til det lille torv midt i byen…..Perfetto !

%d bloggers like this: