Mere super food med quinoa….

Jeg indrømmer blankt at jeg har været lidt langsom til at komme igang med at bruge quinoa. Det var faktisk været min datter som købte det hjem første gang. Men nu er jeg hooked og bruger det ofte i salater.
Quinoa er ikke en kormsort, men derimod et frø fra quinoa planten som dyrkes i Andesbjergene. Den er meget rig på protein og indeholder flere af de gode fedtstoffer. For dem som prøver at holde igen på kulhydraterne, er quinoa et godt alternativ til ris og pasta. Desuden smager det herligt, har et godt lille bid og så synes jeg man føles sig så dejlig sund når man spiser salater med quinoa.

Smuk rød quinoa
Smuk rød quinoa

Brug det som en “stop madspilds salat” og put hvad du nu har i køleskabet i din quinoa, lidt blødt, lidt knasende, evt med lidt stegt kyllingebryst i tern og så er middagen hjemme.

Eller du kan lave denne efterårs version med kål som jeg selv elsker.

Quinoasalat med kål og æble
Quinoasalat med kål og æble

Til 4 personer som tilbehør skal du bruge følgende:

100-150gr quinoa ( jeg er selv vild med den røde, men man kan også få lys og sort quinoa)
1/4 fintsnittet spidskål
150 gr finthakket grønkål ( køb det der er hakket og giv det lige en ekstra tur i din foodprocessor, så stykkerne bliver lidt mindre)
150 gr bælgede edamamebønner (fra frost)
1 æble skåret i små tern
1 håndfuld tørrede tranebær eller rosiner
1 håndfuld ristede græskarkerner

Kog quinoaen i vand med salt – giv den ikke for længe, for den er bedst hvis den stadig har lidt bid. Afkøl !
Tilsæt alle de øvrige ingredienser.
Lav en dressing af følgende:

1/4 dl æbleeddike
1-2 spk flydende honning
cirka 1 dl olivenolie
salt og peber

Og ja, så er det bare at blande det hele og servere. Og hvis du får en rest tilbage, så smager den også godt dagen efter til frokost .

Så er der serveret
Så er der serveret
%d bloggers like this: