Tomater, tomater , tomater…..

Tiden er kommet til at få tomatplanterne i jorden så man senere på sommeren kan nyde synet af disse bugnende små planter der kæmper med at holde sig oppe under vægten af tomater.

Og tiden er også kommet til at man kan købe mere solmodne og smagfulde tomater i forretningerne.
Og så er det bare om at komme i gang, for tomater både smager skønt, er kaloriefattige og så er de ikke mindst smukke at bruge i mange retter.
Man kan efterhånden få ganske mange forskellige slags tomater, både i form og farve – prøv for eksempel at slå et slag forbi Torvehallernes grøntsagsmarked på Israels Plads og nyd synes at deres mange slags tomater.

IMG_0129
Fantastisk udvalg af tomater fra et svensk madmarked

 

Man går aldrig galt i byen med en klassisk tomatsalat – her lavet på cherrytomater i forskellig farve og med mozarellakugler og rød og grøn frisk basilikum. Ryst en dressing sammen af 1 del god jomfruolie og 1/2 del god balsamico, et finthakket skalotteløg, et finthakket hvidløg samt salt og peber. Enkelt,  smukt og smagfuldt.

IMG_1900

Eller lav det samme, men server det i små glas som en del af en tapasanretning….

 

Jeg kan også godt lige at bruge tomater  som tilbehør til kød eller fisk.
Læg dem på en bradepande sammen med f.eks asparges, bønner eller  forårsløg, vend med olivenolie , salt og peber og frisk basilikum. Suppler evt med en håndful gode oliven. Brug gerne tomater på stilk- det ser så fint ud.
Bag til de er møre – circa 10-15 min.

Klar til ovnen

Så skynd dig at købe et par cherrytomat planter i dag og få dem i jorden, så du har lidt sommersnacks  når solen star højt på himlen.

Overdådig tomatplante

 

 

 

%d bloggers like this: