Tid til at neutralisere påskeæggene…..

Hører du også til dem der har haft gang i påskeæg, solide påskefrokoster og hyggelige nabo get-togethers i sidste uge? Så trænger du nok også til lige at få neutraliseret alt den gode mad med et par dejlige salater.

Påskeæg gemt i haven og fyldt med guf
Påskeæg gemt i haven og fyldt med guf

Jeg er vitterlig en kæmpe salatfan, og synes det er fantastisk at der trods alt er sket så meget udvikling på det område gennem de sidste mange år.
Når jeg tænker på min ungdom, så kunne man lige svinge sig op til en gang kinakål med dåsemajs, frosne ærter og agurke tern. Nu er det derimod kun fantasien der sætter grænser, og nærmest alt kan smides i en salat hvis man ikke er bange af sig. Blot savner jeg det store udvalg af salattyper som man ser i Frankrig og Italien. Der har vi stadig lidt vej at går.
Måske man skulle starte sådan en efterspørgsels bølge, lidt ligesom P3 gjorde en gang for at få Kung Fu isen tilbage.:” Vi vil há Escarol salat på hylderne i danske supermarkeder”!!. Måske et forsøg værd.

Escarol salat

Jeg viser et lille udvalg af salater, men tænkt selv på hvordan du bare kan bruge dem som inspiration og udskifte ting med hvad du nu har i køleskabet.

Herunder er det kogte nye kartofler med små pluk af friseé salat, frisk pillede ærter og seranoskinke som du har grillet i ovnen til den er sprød og så smuldret henover.
Lav en dressing af hvidvinseddike, dijonsennep og god olivenolie.

Nye kartofler med frisse salat, friske ærter og seranoknas
Nye kartofler med frisse salat, friske ærter og seranoknas

Eller disse 2 salater som kan bruges til frokost eller let middag:

Den ene som bare er hvad køleskabet har af salater og andre grøntsager og så toppet med skiver af parmaskine. Jeg køber tit et helt stykke skinke som man kan gå og høvle af til frokost eller middag – mums.
Den anden salat er blandede salater med pærer og nødder, og den er god enten TIL os eller MED ost i. Det kan være gedeost, blå ost eller tør ost som for eksempel Manchego. Vælg hvad du bedst kan lide og lav en dressing der er sødet lidt med honing og der må gerne være nøddeolie eller endnu bedre- nøddeeddike i.

Spis løs af dine salater – og med god samvittighed . De feder næsten ikke !

%d bloggers like this: