Super nem og skøn tomattærte

Alle jer der har tomatplanter i drivhuse eller i haven, har sikkert en overflod af dejlige tomater som skal finde vej ind i køkkenet.

Italienerne kan det der med tomater

Denne her super nemme og gode tomat tærte er blevet et hit her i sommer hos mig. Jeg har lavet den adskillige gange, både som selvstændig ret eller som tilbehør.

Du skal bruge følgende:

1 rulle butterdej
3-4 spk creme fraiche 38%
1 spk dijon sennep
2-3 håndfulde reven ost
500gr små tomater

Fold butterdejen ud på en bageplade og skær en lille ridse i dejen hele vejen rundt, cirka en cm inde. Du skal ikke skære igennem dejen.
Bland creme fraiche med dijon sennep og smør det ud i et tyndt lag på dejen. Lad kanten være fri.
Fordel osten på dejen. Man kan bruge forskellige slags fast ost.  Når jeg har en endeskive primadonna eller andet, så river jeg gerne det sidste og putter i fryseren til en dag hvor jeg skal lave en tærte som denne, eller til ostekiks eller andet godt. Men Irma er begyndt at have reven emmentaler og det brugte jeg til min tærte i går. Det skal ikke være mozarella, den er for blød, men kan også være cheddar for eksempel.
Skær tomaterne i halve og fordel dem på tærten. Lav en lille blanding af salt og sukker og timian og drys dette over tomaterne. Det fremhæver sødmen og syren i dem. Og så er det ellers bare at bage herligheden i ovnen til den er gylden og lækker – cirka en halv time.

Skøn tomattærte

God appetit 🙂

%d bloggers like this: