Spaghetti Carbonara – the Swedish Edition

Spagetti Carbonara med bacon og kantareller

Så er jeg lige kommet hjem fra en weekend i vores ødegård  i Småland. Helt skønt ! Vejret var fantastisk, der var sommerblomster og skovjordbær i grøftekanten, fuglefløjt og summen af insekter i luften – ellers åndende alt bare fred og ro. Men det bedste var jo at der var kommet kantareller i skoven og jagten satte ind få timer efter ankomst.
Det blev til en samlet weekendhøst på 2 kilo lækre og faste kantareller ! Det er ikke så ringe endda. Lørdag aften ændrede vi den planlagte menu for at nyde de friske svampe og samtidig havde vi lyst til noget enkelt. Så det blev til spaghetti Carbonara- Swedish style, dvs ristet bacon af den gode håndskårne slags, vendt i pastaen sammen med et par æggeblommer rørt op med 1 dl piskefløde og en stor håndful reven parmesan ost. Oveni denne herlighed kom vi så små, hele smørristede kantareller, som vi dryssede i med rund hand og det hele blev pyntet med lidt frisk basilikum. Enkelt og super lækkert.
Resten af mine svampe putter jeg i fryseren til senere brug. Men først skærer jeg dem I passende stykker og svitser dem på panden I smør. Lad vandet fordampe og giv dem så en ekstra klat små. I denne tilstand fryser jeg dem i passende portioner, som jeg så kan hive op og smide i en sovs eller riste på panden til et stykke kød. De smager stadig fortrinligt.

 

 

%d bloggers like this: