Grækenland tur/retur – død over feta-tern !

Så er jeg hjemme igen efter 10 dages skøn ferie i Grækenland. Tilbragte først nogle gode dage i Athen, og tog derfra ud til Skiathos – en meget lille ø i Sporaderne. Vi boede et helt vidunderligt sted – Villa Ella – det kan anbefales til dem der holder af fred, skønhed og enkelhed…..

 

 

 

Det græske køkken har jo aldrig været med i det finere europæiske  madselskab og man forstår det godt efter 2 ugers dagligt indtag. Der er simpelthen for mange ris og pomfritter og for lidt variation i tilberedningen – i hvertfald hvis man frekentere den gængse græske taverna. Egentlig er det synd, for madmarkedet i Athen bugner af gode råvarer, af masser af frisk fisk, kød og grøntsager, men somehow er der langt i mellem de små steder hvor Mamma står og laver lækre lammekødboller i tyk, god og langtidskogt tomatsovs.

 

Men , men, der er dog små lyspunkter….den græske salat for eksempel. Der er så simpelt , men det virker på grund af 2 fundamentale ting – solmodne, smagfulde tomater og en stor god skive rigtig fetaost. Tilføj så rødløg i tynde skiver, agurk, evt lidt peberfrugt, en håndfuld kalamares oliven og et stænk græsk olivenolie, ja så behøver man faktisk ikke meget mere.

Efter at have fået mit daglig fix af græsk salat i 10 dage og sat tænderne i et utal af forskellige, men gode fetaoste, har jeg besluttet mig for aldrig mere at købe den hjemlig “salattern”. Den er simpelthen for kedeligt, kønsløst og uden smag. Den gode feta er dyrere ja, men smagsoplevelsen er uden sammenligning.

Død over feta-tern !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: