En smuk salat……

Jeg elsker at lave dejlige og smukke salater. Farverne i grøntsager og frugt er næsten et lille mirakel i sig selv.

Mad skal være en fryd både for gane OG for øje. Jeg var engang for nogle år siden til et foredrag med Chris Macdonald. Jeg kan huske han sagde at “man skulle spise levende mad”. Og selv om jeg ingen planer har om at blive vegetarianer – jeg elsker et godt stykke kød,  så må jeg dog sige at han havde en pointe, og at sanseligheden ved alle de “levende” grøntsager og frugter overgår selv det bedste stykke kød.

Her i weekenden var vi til fest hos hos nogle naboer og jeg havde lovet at hjælpe til med maden. Mit bidrag blev denne “Festsalat”, som jeg kalder den, fordi den bare er smuk og festlig og smager himmelsk.

Festsalat
Festsalat

Man kan bruge forskellige ting, men denne kombi er en af mine yndlings. Så bland følgende:

3-4 forskellige slags salater- for eksempel blandede spædblade, rød krølsalat og romainesalat, Egebladssalat

Sukkerærter skæret i 3 skiver på langs

Gulerødder “høvlet” med et bred skræller så du får lange “skræller”

Gule og røde cherrytomater i halve

Friske bælgede ærter

Basilikumblade

Blåbær

Dressing af:

Lige dele dijon sennep og honningsennep,  lidt flydende honing, nøddeedikke, rapsolie, salt og peber.

Det kan være lidt vanskeligt at få fat i nøddeeddike. Selv køber jeg altid et lager ind når jeg er på ferie i Frankrig, for der har næsten alle supermarkeder det. Men mon ikke Torvehallerne har det og andre små delikatessekøbmænd. Det er lækkert til mange ting.

%d bloggers like this: