En fantastisk “julesalat”

Jeg elsker alt den gode fede julemad – det skal der ikke herske nogen tvivl om. Hos os spiser vi gås juleaften og det er bare det bedste. Men jeg kan godt lide at tilføje lidt syre og friskhed til den tunge mad.

Hvis du har det på samme måde, så lav denne vidunderlige salat til din julemiddag. Den er smuk, frisk og dejlig knasende. Og lad dig nu ikke skræmme af rosenkålene – altså hvis du hører til dem der ikke er særlig vild med kogt rosenkål, for rå rosenkål smager fuldstændig anderledes.

Knasende, frisk og syrlig salat
Knasende, frisk og syrlig salat

Du skal bruge følgende:

1/2 kilo rosenkål
1 hoved raddicio salat
1 bundt bredbladet persille
2-3 æbler
1 håndfuld ristede græskarkerner

Rens rosenkålene, skær bunden af og snit dem så i skiver så fint du overhoved kan. Tilføj fintsnittet raddicio, hakket persille, æbler skåret i tynde skiver og drys med græskarkernerne.
Lav en dressing af følgende:

1 spk dijonsennep
1 spk honning sennep
4 spk æbleeddike
1 spk akacie honning
1  olivenolie
salt og peber

Bland det hele sammen og server!

 

Rosenkålssalat
Rosenkålssalat

Og tilbage er der vist så bare at ønske jer alle en rigtig god jul. Jeg håber I får en fortryllende aften.

Næste uge er jeg tilbage på bloggen med et foreslag til en dejlig Nytårs dessert.

Glædelig Jul
Glædelig Jul

 

%d bloggers like this: