De kan noget der i Møllegade på Nørrebro…..

I går løb årets sidste gadefest af stablen i Møllegade på Nørrebro og sikker et party de fik fyret af ! Fra klokken halv seks til midnat var der fuld turbo på gaden, med musik, intimkoncerter, optræden, gode tilbud i de åbne butikker og ja….bare almindelig hygge med flere hundrede mennesker der hang ud, drak øl, spiste mad og faldt i snak med hinanden.

De entreprenante butiksindehavere havde sat alle sejl til denne aften og succeen var uomtvistelig.

For søren hvor jeg elsker Nørrebro !

Min Mad Himmel var med og serverede streetfood, og vi hyggede os totalt.

Tak for invitationen – vi kommer gerne igen til foråret !

Menuen denne aften stod på krydrede oksekødboller med timian ristede kartofler og spicy tomatsovs. Desuden serverede vi perlespeltsalat med grillet kylling.

Vi fik udsolgt at det hele, men oksedellerne gik som varmt brød, så dem får du opskriften på her:

1 kilo hakket oksekød

50 gram rasp

2 æg

1 tsk spidskommen

1 tsk tørret chili

2 spk oregano

1 spk rosmarin

1/2 stk cayenne peber

Bland det hele sammen og lad farsen hvile en time i køleskab. Form til runde kødboller af bordtennisbold størrelse og steg på på panden i olivenolie. Denne aften havde vi bare forstegt dem på panden og grillede dem så færdig på gaden på en lille medbragt grill. Du kan også stege dem færdige i ovnen hvis du laver en større portion – det går hurtigere.

Lave en god spicy tomatsovs af:

1 hakket rødløg

2 fed hakket hvidløg

1 frisk rød chili

2 tsk tørret oregano

2-3 dåser gode italienske tomater på dåse

1 handful frisk basilikum

salt og peber

Svits løge, hvidløg og chili i olivenolie over svag varme i nogle minutter. Tilsæt tomaterne og krydderierne. Skru ned for varmen og lad den koge en times tid. Tilsæt frisk basilikum og lad den simre med en 10 minutters tid. Jeg plejer at blende sovsen, men det er en smagssag og man vil have den grov eller fin.

Server små kartofler til som du har forkogt i  nogle minutter og som du derefter rister færdig i ovnen, blandet med olivenolie og  tinian.

Trés Bon !

 

 

%d bloggers like this: