2 nemme med laks…..

Jeg elsker altså laks, -også selvom den måske ikke hører til i kategorien af de sundeste fisk.  Men den er nem og hurtig at lave på en travl dag og der er 1000 variations muligheder.

I denne uge får du to af dem.

Den ene er hvad jeg vil kalde en forårslaks med pasta.

Konceptet er meget enkelt. Køb hvad du holder af blandt forårsgrøntsagerne – asparges, nye gulerødder, ærter, squash osv. Vælg en 3-4 forskellige og damp dem lige akkumrat møre, men stadig med et bid. Steg nogle skiver laks per person i en blanding af smør og olivenolie på en pande. Kryd med salt og peber og hold den varm under sølvpapir på en tallerken. Kog en gang frisk pasta i rigeligt saltet vand. Mens pastaen oger, så svitser du et lille hakket løg på din “laksepande” og kog panden af med en sjat hvidvin og lidt fløde. Drys gerne lidt finthakket purløg i sovsen. Vend pastaen med sovsen og andret med de lune grøntsager og fisken på toppen. Har du lige et glas stenbidderrogn eller lakserogn i køleskabet, så læg sådan en klat på toppen og voilà – du har den skønneste middag og kan sågar byde gæster på den, så lækkert ser det ud.

2015-01-10 19.28.43-1

 

En anden lakseret jeg virkelig er vild med er ærtesuppe med karry ristet laks.

2015-03-16 18.48.42-2

Du skal bruge følgende til 4 personer:

400gr ærter (du kan godt bruge frosne)
300 gr laksefilet uden skind, skåret i store tern
saft en 1 lime
1 spk karry
2 tsk sukker
2 tsk soya sovs

1 løg i tern
2 fed hakket hvidløg
100gr parmaskine i små tern (kan udelukkes hvis du ikke spiser kød)
1 spk smør
1-2 spk karry
2 spk citronsaft
1 liter fiske eller hønsebouillon
1 1/2 dl piskefløde

Mariner først lakseternene i soya, lime, sukker og karry i mindst en time.
Til suppen svitser du løg, hvidløg og parmaskinke et par minutter. Tilsæt karryen og rist den med et øjeblik. Tilsæt så citron, bouillon og fløde og kog igennem 10 minutter. Imens blender du dine ærter til en grov mos. Rist lakseternene ved høj varme på en pande. Tilsæt ærtemosen til suppen og varm kort igennem, men ikke for længe for så mister du den skønne grønne farve. Øs op i skåle og fordel den ristede laks i suppen. Giv den evt et drys frisk persille, mynte eller kørvel.
Mums !

 

 

%d bloggers like this: