Tilbage til hverdagen…..

Her i sommer har jeg tænkt en del over meningen med livet….. eller måske snarere hvad der giver livet mening. En eller anden overordnet eksistentiel eller filosofisk forklaring på meningen med livet har jeg måske ikke så meget brug for. Men jeg er optaget af hvad der får livet til at give mening. For mig selv, men også for andre. Jeg ved jo godt at det ikke er noget man sidder og reflektere over hver morgen over krydderbollen, men tanken dukker nok op hos de fleste i ny og næ.
Franskmændene har et godt udtryk for hverdagslivet der hedder ”metro, boulot, dodo” – altså metro, arbejde og sove. Det svarer vel til det vi kalder ”livets trummerum”. Det er jo ikke umiddelbart i den kontekst at man ser den store mening, og dog er det den der fylder den største del af vores liv. Vi er alle lige kommer hjem fra sommerferie, med rejser, samvær og gode oplevelser i bagagen. Det er nemt at mærke en mening med det hele når man sidder på en strand i aftenvarmen og ser på verdens smukkeste solnedgang. Eller når man kaster sig i krystalklare bølger efter en lang dags cykeltur. Man føler sig lykkelig. Glad. Tilfreds. Men hvad med alle de andre dage? Hvor livet gør ondt. Eller slet og ret er kedeligt. Hvor den ene dag ligner den næste. Hvor farverne synes at være forsvundet ? Der er en der har sagt følgende : ”Livet er ikke de dage der passere, men de dage du aldrig glemmer”. Men er det nu også rigtigt? Jo, der er dage vi altid vil huske dage Dage som tændes som små stjerner i vores erindring. Men hverdagen ? Sammen med dem du elsker. Dage hvor du får lov at slå øjnene op hver morgen og hører fuglene synge. Eller regnens plasken mod ruden. Hvor du kan tage dine vandrestøvler på og gå en tur i skoven og dufte og sanse naturen. Eller hvor du gør noget der glæder og giver mening for andre. Hvor du står i kø i Netto. Eller hvor du bare mærker dig selv – hvem er jeg i dag ? Lige nu.
Hvis livet pludselig bliver truet af sygdom, så kommer de fleste pludselig i tanke om at livet faktisk er ret okay. Undskyld kære Gud hvis jeg har brokket mig. Jeg mente det ikke. Jeg ER glad for at leve! Kan du genkende den? Så husk den nu hvor du vender tilbage til arbejde fra en skøn sommerferie.
Det er dejligt at leve. Også på en regnvejrsdag.
Som gode gamle Dan Turell sagde: ”Jeg holder af hverdagen. Mest af alt holder jeg af hverdagen”.
Måske skal vi lave en Samtalemiddag om det emne – “livets mening”. Watch the space !

%d bloggers like this: