Skønt snack knækbrød uden gluten

Jeg indrømmer med det samme at jeg er en frygtelig snack elsker. Alt det her salte, sprøde og knasende…ristede mandler, grovchips, crostini…. uhmm altså…. det er jeg virkelig forfalden til.
I min barndom havde vi “drinks-tid” i weekenden, hvor de voksne fik et glas vin , børnene en sodavand og så var der ellers “drinks-ting” til.  Alt det her mere eller mindre usunde noget som vi alle elsker. Det var en skøn og hyggelig tradition, som også er videreført til mine egne børn. De elsker “drinks” 🙂

Glutenfrit knækbrød

Men indimellem kan det være godt med et lidt sundere alternativ til de klassiske chips og nødder, og her kommer dettte skønne og endda glutenfri knækbrød ind. Det er super nemt og hurtigt at lave, og  jeg er ret så vild med det. Og ja….så er det helt klart sundere at spise end en pose Kim´s af de bedste.

Du skal bruge følgede:

2 dl majsmel
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl sesamkerner (gerne både sorte og hvide)
1/2 dl hørfrø
1/2 dl olivenolie
1 tsk salt
2 dl kogende vand

Bland hele herligheden og tag halvdelen op på bagepapir på din bageplade. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir. Portionen rækker til 2 bageplader. Skær dem ud i forkanter med en kniv eller en pizza slicer og bag ovnen ved 180gr i ca 25-30 minutter til brunt og gyldent. Spis dem med ost, hummus eller pesto og drik et dejligt glas rødvin til.

Drinks tid
%d bloggers like this: