Prøv noget nyt…..

En gang imellem skal man kaste sig ud i noget nyt, ellers ender man med kun at kunne operere i ”jeg plejer” universet, og det er trist. Og her snakker jeg ikke kun om mad, selvom det bestemt også er et område der kunne udfordres i de fleste små hjem. For nylig kunne man læse i avisen, at danskerne laver de samme 10-20 retter året rundt, til trods for det øgede udbud af spændende og nye råvarer. Come on….gå nu på biblo og lån en indisk kogebog og gå amok i den skønne krydrede indiske mad i en måned ! Eller pak en madkurv og tag ud i skoven med ungerne og lav bål og grill en pølse på en af de mange offentlige bålpladser – det er sjovt og det behøver ikke være sommer og 30 grader for at blive en god oplevelse. Se en film i biografen som du normalt ikke ville vælge eller gå i teatret og se en forestilling på en af de små intim scener hvor man får det hele lige op i fjæset. Wow !!!
Det åbner vores sanser og udfordrer vores kreative højre hjernehalvdel, og den er der brug for på de fleste arbejdspladser i dag, hvor alt rutine arbejdet er outsourcet til Indien, mens opgaverne med at takle nye udfordringer og håndtere forandrings processor og se sammenhænge i det store billede, stadig ligger herhjemme.Og det sjove er, at selvom du laver noget nyt som intet har med dit arbejdsliv at gøre, så vil det øge din generelle kreativitet på alle områder. Så bare se at komme i gang.
Drej til højre i stedet for altid at dreje til venstre !

Gazpacho shots
Gazpacho shots

Her i weekenden prøvede jeg også noget nyt, nemlig at lave cupfood. Det er en ny tendens, hvor man lave mad der er portionsanrettet i små glas, krukker eller lignende. Det er sjovt at lave, fordi det visuelle udtryk bliver sat i fokus på en anden måde, og maden skal se godt ud både oppefra OG fra siden gennem glasset.
Prøv det til en uformel sammenkomst, til en coktailfest eller til at tage med til et sammenskudsgilde hvor det er nemt at transportere. Her er lidt ideer.

 

 

 

%d bloggers like this: