Vis mig dit køleskab……….

 

Jeg hører til dem som virkelig hader madspild. Jeg kan simpelthen ikke lide at smide madvarer ud, så jeg gør mit absolut bedste for at finde anvendelse for det der nu er i køleskabet. Og faktisk kan der nemt gå lidt sport i at at være kreativ med resterne. Så da vi var i sommerhus med nogle venner  forleden og de spurgte om jeg ville lave mad, sagde jeg selvfølgelig ja. Det viste sig at de skulle hjem dagen efter og jeg foreslog derfor at vi forsøgte at bruge hvad køleskabet nu bød på. Det blev til en god blandet salat med en rest grønne bønner, lidt kogte kartofler, en fintsnittet fennikel og lidt grønne salater. Husk at en lidt slatten grøn salat får nyt liv efter en tur i koldt vand med isterninger.

Men derudover lavede jeg nogle pizzaer, som herhjemme går under fælles betegnelse “drinks pizzaer”, fordi de opstod en dag nogle naboer kom forbi til et glas, som udviklede sig til middag og mit køleskab var meget tomt, bortset fra en pizzadej og lidt halvtrætte grøntsager. Konceptet går i al sin enkelhed ud på at bruge sine rester på en pizza. Ristede rødløg, tynde skiver ristet peberfrugt, svitsede squash – altsammen bare skønt. Jeg laver disse uden tomatsovs og mozzarella, men smører i stedet bunden ned et tyndt lag pesto (prøv lige at check om du ikke har et halvgammelt glas pesto bagerst i køleskabet !). Fordel grøntsagerne ovenpå og smuldr derefter feta ud over. Salt, peber og krydderier efter smag, så har du en skøn og lettere pizza end de mere tunge ostepizzaer.  Lav bunden selv hvis du har tid, men hvis ikke, så rul din købte bund ud så den bliver tyndere og fylder hele bradepanden. Det får den til at smager meget bedre.

Selvsagt kan disse pizzaer variere i det uendelige…tilføj en rest salami, oliven, kartoffel, bacon, gedeost eller andet godt som dit køleskab rummer.

Drinks pizza
Drinks pizza med squash og feta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: