En smuk forret…….

Idag får du opskriften på en forret der både er nem og smuk og som smager dejligt…..nemlig en laksetatar anrettet på tallerken.
God til Nytårsaften eller bare til middag med gode venner. Du kan lave tataren dagen i forvejen, hvilket jo gør det hele lidt nemmere.

Beregn 50gr laks person.
Køb helst færøsk laks hvis du kan få det, fremfor den norske opdrættede laks. Færøsk laks er også opdrættet, men under helt andre og bedre forhold end den norske og er således fri for antibiotika og hormoner.

Start med at hakke laksen fint i små tern. Jeg gør det altid i hånden – OGSÅ  til mange mennesker, for det er altså bare lækrere end hvis det har fået en tur i foodprocessoren. Laks som skal spises rå skal have været frosset i 48 timer, så du kan evt skære den inden den er tøet helt op- det gør det nemmere.


Tilsæt så 1 stk cremefraiche per 50gr laks, salt, peber, evt lidt reven citronskal, 1 tsk finthakket rødløg og hvis man – som jeg – elsker fennikel, så også gerne en lille teskefuld finthakket fennikel. Det smager også godt med lidt finthakket purløg i. Varier den efter behag. Denne blanding kan laves i forvejen.

Tag tataren ud af køleskabet 1/2 time inden servering og anret på tallerken. Hvis du har sådan en lille åben metalring, så brug den til at lave en en rund portion af din tatar. Ellers kan du forme tataren med en ske og hænderne til et eller 2 “æg”.

Læg tataren midt på tallerkenen og top med en salat af fintsnittet fennikel eller en salat af spædblade og krydderurter vendt i citronolie. Vælg hvad du bedst kan lide. Dryp med persilleolie og pynt med ærtespirer eller brøndkarse og lakserogn.

En smuk og dejlig forret
En smuk og dejlig forret

Meget smukkere bliver det ikke…..

%d bloggers like this: