Det er betydningsfuldt at have gode forbilleder livet igennem…..

Forleden sad vi i gode venners lag og snakken faldt på rollemodeller eller forbilleder. Mennesker vi havde mødt gennem livet, og som havde sat et aftryk. Som vi huskede, og som vi i ny og næ hev frem af hukommelsen, for at mindes den betydning de havde haft, og hvordan de havde inspireret os. Jeg nævner i flæng en skolelærer der gik langt ud over de normale grænser i 70érnes skole, for at vække elevernes lærings lyst. Eller en chef på en af mine første private arbejdspladser der bare kunne tale arbejdsglæde og begejstring ind i alle medarbejderne. Og min far, som jeg mistede i sommer, men som havde en ukuelig tro på at man kunne sætte sig et hvilket som helst mål og nå det. Eller min kære, livskloge farmor, der forstod at blive gammel på den fineste og mest nærværende måde.
Nogle mennesker forbliver forbilleder for os det meste af livet. Andre bliver skiftet ud i takt med vores egen udvikling. Andre igen har vi måske blot et kort møde med, men det er på et tidspunkt hvor vi er påvirkelige. Hvor vi er åbne for at lade os påvirke.

Mig og min dejlige far

Jeg synes det er interessant at tænke på hvorfor lige disse personer blev nogle der satte aftryk hos mig. Hvad var det ved øjeblikket? Ved personen og ved mig selv lige der, der fik betydning?. Vi møder mange hundrede mennesker livet igennem, men ikke mange af dem sætter varige aftryk i os. Men det er inspirerende at høre om dem der gør. Og hvorfor?

Det skal vi tale om til vores næste Samtalemiddag fredag. d. 23 februar 2018.

Læs mere og tilmeld dig her:

http://minmadhimmel.dk/samtale-middage/

%d bloggers like this: