Pisk eller gulerod ?

Jeg kan så godt li´gulerødder. De sprøde knasende, de bløde bagte, de let ristede med bid….. uhmm, der findes så mange gode måder at servere denne enkle og usofistikerede grøntsag på.

En af mine yndlingssalater er denne marokkanske gulerodssalat med kikærter og quinoa. Den er mættende og et måltid i sig selv, eller skøn til stegt lam eller svin.

Mættende og skøn salat med gulerødder

Du skal bruge følgende til 4 personer som tilbehør, men lav gerne det dobbelte og spis resterne til din frokost dagen efter.

5-6 medium størrelse gulerødder
100 gr kogt quinoa
75gr gule rosiner
60 gr ristede græskarkerner
100gr kogte kikærter
En stor håndfuld bredbladet persille
Skær gulerødderne i tynde skiver på skrå – brug gerne et mandolinjern hvis du har det. Bland så det hele sammen. Jeg har købt nogle skønne store gule rosiner (se billedet). De her er fra Inco, men jeg tænker at nogle at de udenlandske grønthandlere godt kunne tænkes at have dem. Ellers går det jo også med små rosiner. Hak til sidst persillen og bland det med de øvrige ingredienser.

Kæmpe gule rosiner

Til dressingen skal du bruge følgende:

2 spk æbleeddike
2 spk ahornsirup (eller honning hvis du ikke lige ha sirup ved hånden)
½ tsk knust spidskommen
6 spk olivenolie
Salt og peber

Bland det hele godt sammen og vend salaten med dressingen og server.
Velbekomme!

Så er der serveret
%d bloggers like this: