Take your time……

Tid og specielt manglen på samme, er somehow et emne som ingen synes at blive trætte af at tale om. Hvor travlt vi har. Hvor svært det er at nå dette og hint. Hvor gerne vi ville have flere timer i døgnet osv. Alligevel viste statistikken i 2013, at den genemsnitlige dansker ser 3 timers fjernsyn om dagen !!! Og her snakker vi altså kun traditionelt fjernsyn og ikke film streaming mm.

Så undskyld, men hvad er problemet ? Hvis man virkelig går med drømmen om at male, bliver marathon løber eller have tid til at lave lækker mad, kan man så ikke bare droppe en time eller to af sitTV kiggeri og komme i gang med sine drømme ? Jo det kan man ! Og DU kan også !

John F Kennedy har sagt ””Vi må udnytte tiden som et redskab, ikke som en sofa.”

Så start i morgen !

Og hvis nu drømmen var at lave bedre og sjovere mad til dig selv eller din familie, så kan du passende starte med at lave disse super delikate fyldte vegetariske souflerede pandekager. De er ikke hurtige at lave, men jeg lover at de er umagen værd.

2014-10-22 19.14.39

Pandekage dej til 4 pandekager:

1 æg

40 gr mel

1 ½ dl mælk

Salt

Bland æg og mel til det er glat og tilsæt mælken lidt af gangen. Lad hvile en halv time og bag så pandekagerne i lidt smør på panden. De skal bare bages let på begge sider.

 

Fyld:

250 gr svampe (jeg plejer at blande kantareller og markchampignon)

1 spk smør

1 hakket skalotteløg

30 gr vilde ris

2 dl piskefløde eller 18 % fløde

2 æg

Start med at koge de vilde ris til de er næsten færdige. Derefter sauterer du løg, svampe, ris og timian i smør i nævnte rækkefølge. Når det hele er godt blandet, tilsættes fløden og det koges under låg til risene er helt møre. Hvis det stadig er meget flydende, så lad det koge uden låg de sidste minutter. Smag til med salt og peber. Dette kan du gøre dagen i forvejen og ligeledes kan pandekagerne også laves dagen inden. Tilsæt æggeblommer til den afkølede svampeblanding og der efter æggehviderne som er stift pisket.

Læg dine pandekager ud på en bageplade og fordel fyldet på halvdelen af den. Fold den anden halvdel over, pensl med lidt smeltet smør og bag dem i ovnen ved 200gr i cirka 15 minutter.

Da disse pandkager er soufflerede (pga de piskede æggehvider) skal de spises med det samme mens de stadig er luftige. Server med en blandet grøn salat eller lav dem som tilbehør til kød eller lylling hvis du ikke kan undvære det.

Hvis der er mere svampesoufle end du kan putte i pandekagerne, så hæld resten i små portions forme og bag dem i ovnen som en lille souffle. Smager helt skønt og er velegnet som tilbehør.
Velkommen til langsom mad, farvel til ”Hammerslag”.

%d bloggers like this: