Uhmm, min yndlings brownie….

Gad egentlig vide hvor mange forskellige opskrifter der findes på brownies ? Sikkert temmelig mange. Men groft sagt deler de sig i 2 kategorier, nemlig dem der er lavet med rigtig chokolade og dem der er lavet med cacao. Jeg kan sådan set godt lide begge dele, men den opskrift I får idag stammer fra min mor og hun lavede den ofte i min barndom og nu er den at finde i en af mine ældste kogebøger. Den er cacao-baseret, så altså ikke i det fine selskab med ægte højprocentuelt chokolade i. Meeeen, inden du nu forlader siden, så overvej lige at gi´den en chance. Jeg synes simpelthen de smager fantastisk, og bare tanken om den nu hvor jeg sidder og skriver, giver mig lyst til straks at bage en portion. Og det er nemlig den anden gode ting ved den – det tager max 10 minutter at røre dejen sammen, så de er super gode til den pludselige lækkersult eller til uventede gæster.

 

Dejlig brownie
Dejlig brownie

 

Først pisker du  følgende sammen:

2 æg
200 gr smeltet smør
280 gr sukker
2 tsk vanillesukker

Bland så i en skål:

120 gr mel
1 tsk bagepulver
4 spk god cacaopulver

Sigt denne blanding ned i din æggeblanding et voilá – dejen er færdig.

Kagen er klar til at gå i ovnen
Kagen er klar til at gå i ovnen

Fordel den i en firkantet form foret med bagepapir – sådan cirka 20×30 cm
Hak nogle håndfulde af dine yndlingsnødder – mandler, hasselnødder , pecan eller valnødder og fordel over dejen med rund hånd.
Bag i ovnen ved 200 gr i cirka 30 minutter – check med en pind at dejen kke hænger i. Den må gerne være lidt klæg i det, men skal være gennembagt. Afkøl og skær i passende stykker.
Og skynd dig så at spise dem ! De smager bedst samme dag eller dagen efter.

Just Love it !

My favourite....
My favourite….
%d bloggers like this: