TV Dinner

Da jeg var barn, var min familie nogle af de sidste i kvarteret til at få fjernsyn. Og da det endelig kom, var det behæftet med en del regler. Den klareste og tydeligste var at man kun skulle sætte sig til at se fjernsyn, hvis man havde checket programoversigten og udvalgt sig noget man ville se fra klokken det til det. Eller sagt med andre ord ….ikke noget med at zappe rundt, skifte kanal eller ”bare lige se hvad der var i flimmeren”. Jeg må konstatere at her cirka 40 år efter, ser jeg stadig efter i avisen om der en noget jeg vil se. Jeg bryder mig simpelthen ikke om at surfe rundt på kanalerne og endnu mindre om at se en film eller udsendelse der er godt igang. Jeg har selvfølgelig for længst måtte opgive at holde denne regel i hævd herhjemme, den er – angiveligt- ”håbløst umoderne”.

En anden regel fra min barndom var selvfølgelig at man ikke se fjernsyn mens man spiste. DEN holdning har der tilgengæld været konsensus om herhjemme. Vores måltider skal helst være samlende, snakkende og hyggelige. Meeeen, ingen regel uden undtagelse… Så derfor kan vi en sjælden gang imellem finde på at lave TV Dinner. Sådan en dag hvor vi bare er trætte, hvor maden skal være hurtig og hvor vi trænger til at ”stene” lidt. Sidst vi gjorde det, lavde jeg nedenstående pesto, som jeg synes er ret skøn. Man kan jo variere pesto temaet næsten i det uendelige, men denne her er mættende og har lidt kant i smagen. Pistachienødder er selvfølgelig lidt af en luksus, men alternativt kan du bruge valnødder.

IMG_0634

 

Pesto med oliven og pistachienødder

50 gr usaltede pistachienødder
2 fed hvidløg
1spk grønne madagaskar peberkorn (si lager fra)
1 spk citronsaft 200gr sorte og/eller grønne oliven (jeg lavede en blanding)
1 håndfuld parmesan
cirka 1 ¼ dl olivenolie
salt og peber

Put det hele i en blender eller food processor og bland til pestoen er glat og jævn.

Bland det med din nykogte pasta og server alene eller med et sykker ristet kyllingefilet til. Og så er det ellers bare op på en bakke og ind foran TVét. Drop din kanal surfing og vælg en god serie fra Netflix. Hvis du ikke allerede HAR set den , jamen så er House of Cards dagen bedste bud. Velbekomme !

IMG_0638

 

%d bloggers like this: