Skøn forårs salat med nye kartofler….

Jeg har faktisk aldrig rigtig brudt om den klassiske kartoffelsalat …..altså den der sag med kartofler i skiver vendt i riiigelig mayonaise. Der findes et utal af færdiglavede discount versioner af denne ret, men selvfølgelig kan man lave den selv fra grunden med en god mayo , nye kartofler osv.
Meeen alligevel …. Den er og bliver en smule for fedtet i det for mig.
Tilgengæld så elsker jeg big time denne forårsversion af kartoffelsalaten, som er fyldt med nye kartofler og dejlige grøntsager. Den vendes med en purløgsdressing og er således både cremet og frisk i det. Skønt til en sommer middag eller til buffetbordet.

 

Dejlig frisk kartoffelsalat
Dejlig frisk kartoffelsalat

Du skal bruge følgende til 6-8 personer

800gr nye kartofler
½ blomkålshoved i små buketter
500 gr bælgede ærter
½ romainesalathoved (alternativt iceberg)
1 bundt radiser
4 forårsløg

Kog kartoflerne netop møre i saltet vand. Afkøl dem og skær dem midt over (hvis de er små og nye)
Skær romainesalaten  i strimler og radiserne i skiver. Rens og snit ligeledes forårsløgene i små skiver.
Bland nu alle grøntsagerne og vend hele herligheden med nedenstående dressing.

Dressing af:

1 æg der har kogt i 3 minutter
4 spk hvidvinseddike
1 spk dijonsennep
4-5 spk klippet purløg
1 1/2 dl olivenolie
Salt, peber

Tag ægget ud af skallen og ned i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend det hele til en lind og cremet dressing. Smag til med evt mere eddike eller sennep efter behov.

Velkommen forår !

Forår i en skål
Forår i en skål
%d bloggers like this: