Prøv en Pie….

 

Min svigerfar fandt for nylig en gammel kogebog i sine gemmer. Den hedder ”Husmoderens Haandbog” og er udgivet i 1903. Det er en ”praktisk kogebog og raadgiver for de tusind hjem”. Det er ret underholdende læsning og jeg skal da love for at der blev brugt noget margarine dengang ! Nå, men jeg lovede at lave en middag til ham med opskrifter fra bogen. Den middag har han stadigvæk tilgode. Jeg overvejer plukfisk, Bayersk budding og  sodakage….:-)

Men den gang spiste man rigtig mange pie´er og postejer, hvilket ledte mig hen til en anden gammel kogebog, nemlig Kringelbachs Postej-bog, som dog kun er fra 1983 ! Han har en vidunderlig opskrift på en ”walisisk kyllingepie med porrer”. Og på sådan en dag som i dag, hvor sneget fyger uden for mit vindue, der synes jeg en rygende varm pie er en perfekt middagsret.

Du skal bruge følgende:

1 stor kylling
250 gr porrer uden top
150 gr håndskåret bacon i tern
25 gr smør 2 spk hvedemel
4 ½ dl hønsebouillon
1 ½ dl piskefløde
salt og peber
1 pakke butterdej
æg til pensling.
Kog kyllingen med et løg, en gulerod og toppen af  porrene. Tag den op og pil kødet fra skroget og skær det i mundrette stykker. Kog imens din suppe ind til cirka en ½ liter. Rens porrene og skær dem i cm-tykke skiver. Svits bacon i en gryde til det er gyldent. Tilsæt smør og porrer og damp porrene under låg i circa 5 minutter til de er bløde. Strø melet over porrene og rør rundt. Tilsæt 2/3 af din hønsebouillon og kog det hele sammen i 5 minutter. Tilsæt derefter resten af bouillonen, samt piskefløde og kylling. Smag til med salt og peber. Dette kan du lave dagen i forvejen.
Fordel nu dit postej fyld i et ildfast fad med høj kant. Fyldet skal ikke være for varmt, da det gør butterdejen blød og svær at arbejde med. Pens kanten af fadet med pisket æg og læg så butterdejen over fadet og ”lim” det fast med ægget ,ned langs siderne af formen . Skær et hul i midten af butterdejen, så dampen kan komme ud under bagning. Brug evt overskydende dej til at lave dekoration ovenpå  pie´en. Pensl så hele herligheden med pisket æg og bag i ovnen ved 220gr i cirka 15 minutter eller til din butterdej er brun og fin. Server med løse ris eller godt brød.

Så gør det ikke så meget at det sner udenfor !

Sofienholm slotspark klædt i sne
%d bloggers like this: