En skøn dessert……

I sidste weekend havde vi besøg af nogle meget gode venner fra Jylland. Vi mødte hinanden på et kursus for par som foregik på Kreta og vi sov under åben himmel i en uge, vaskede os i havet og lavede mad over bål. Når man er sammen på den måde, så kommer man hurtigt til at lære hinanden godt at kende og venskabet har holdt ved. Nu mødes vi et par gange om året og spiser god mad og snakker om de dilemmaer som livet byder os. Det er nærværende og godt!

Traditionen tro skal vi ud i naturen, så kaffen blev indtaget i skoved ved bålet.

Men jeg fik lavet en masse god mad den weekend til de madglæde gæster. Og for ikke at stå i køkkenet hele tiden, så havde jeg lavet desserten nogle dage i forvejen. Det blev til en nøddemarengs lagt sammen med moccais. Det er en god og relativ nem dessert, som du kan lave i god tid.

Her pynet med blåbær og hvid chokolade
Opskriften rækker til 8 personer:

Nøddemarengs:

5 æggehvider
200gr sukker
125gr finthakkede nødder eller mandler eller en blanding

Pisk hviderne skummende, tilsæt sukker lidt af gangen til du har en sej marengs. Vend de hakkede nødder forsigtigt i.
Tegn 3 cirkler op på bagepapir af cirka 20-22cm i diameter Brug en springform eller bagering til at tage mål, så du bagefter kan bruge den tl at samle selve kagen. Smør og mel bagepapiret og fordel marengsen derpå.
Bag dem i ovnen ved 160 grader i 25-30 minutter. Afkøl på en bagerist.

Uhmmm

Tl isen skal du bruge følgende:

4 pasteuriserede æggeblommer
5 spk sukker
1-1/2 spk nescafé rørt ud i lidt varmt vand
2-3 spk cognack (kan udelades)
5 dl piskefløde

Pisk sukker og æggeblommer til de er hvide og luftige. Tilsæt cognac og kaffe. Pisk fløde til skum og bland æggeblandingen med flødeskummet.
Saml nu kagen ved at lægge en bund i din springform (hvis den er blevet lidt for stor under bagningen, så klip den til med en saks så den passer). Dæk bunden med moccais og læg så endnu en bund osv.  Slut af med lidt is ovenpå den sidste bund.
Dæk med film og folie og stil i fryseren til den skal bruges. Hvis du har puttet cognac i, så fryser den ikke helt så hårdt som ellers og kan derfor tages ud kort inden den skal spises. Pisk lidt flødeskum til at komme på toppen og pynt med blåbær, hakket hvis chokolade og/eller ristede nøddeflager efter behag.
Moccais med nøddemarengs

Bon appetit !

 

%d bloggers like this: