Én af de nemme……

Nogen gange må det gerne være nemt – altså sådan ultra nemt !! Og selvfølgelig vil mange måske så ty til en hurtig rugbrødsmad i stedet for at stå og stege og brase. Men jeg hører nu altså til dem der elsker varm mad og det føles ligesom ikke rigtig som middagsmad hvis den er kold.

Så hvis du også har det sådan, eller bare kun har 10 minutter til at lave mad, så prøv en “Flammkuchen”. Du finder dem på enhver anstændig Bierstube i Tyskland eller på madmarkeder i Schweitz og Nordfrankrig.

Flammkuchenovn på marked i Basel

Og egentlig er det “bare” en slags pizza, men den er ikke  sovset ind i fed ost og tomats sovs. Det drejer sig om en tynd og sprød sag, smurt med creme fraiche eller mascarpone og drysset med forskelligt fyld.
Jeg holder meget af den klassiske som er dækket af meget tynde skiver rødløg og pancetta eller en god spegeskinke.

Så altså…. da det nu skal være nemt, så køb en pizzadej og rul eller træk den ud så den bliver tyndere end den er i pakken.
Smør den med et lag mascarpone (eller creme fraiche som vil smage lidt mere syrligt) fordel meget tynde skiver rødløg, samt skiver af pancetta eller spegeskinke. Du kan også tilføje et par skivede champignon.
Krydr med salt, peber og rosmarin og bag i ovnen ved 230 grader til den er brun og sprød.

Den færdige Flammkuchen

Server med en hurtig salat og ja, så har I alligevel fået varm mad på en travl mandag !

Velbekomme
%d bloggers like this: