De små retters fest

Jeg er så glad for at mange restauranter er begyndt at servere små retter til en ligeledes mindre pris, for på den made kan man få lov at smage en masse forskelligt. Jeg er absolut fortaler for 4-5 små retter i stedet for 2-3 store. Så sidder man heller ikke så nemt og kommer til at ærgre sig over at man valgte den forkerte hovedret.

Jeg elsker også selv at lave og servere små retter, tapas, antipasti, meze eller hvad vi nu skal kalde dem, afhængigt af oprindelseslandet. Problemet kan selvfølgelig være at det tager lidt længere tid at lave.

Men i går havde jeg både tid og lyst og fik derfor hygget mig hele eftermiddagen med at lave småretter til de venner der om på besøg om aftenen.

Det blev til tern af laks som var marineret i lidt olie og soya sovs, derefter vendt i sesamfrø på 2 sider og stegt hårdt og kort i olie på en pande. De blev lagt i små både af hjertesalat med en klat chilimayo i bunden. Lækkert !

Den anden haps var en en ristet kinareje som blev lagt på en bund af små squash tern som jeg havde ristet på panden med hvidløg og purløg. Ovenpå rejen kom så et drys finthakket persille blandet med reven økocitronskal, samt lidt knust grillet serano skinke.

Og for resten af pengene var der oliven, rødbede hummus, crostini og knækbrød, samt  vin i glassene. Dejlig lørdag !

%d bloggers like this: