Brombærtid

Lige pludselige er den her – den der kølighed om morgenen som varsler det kommende efterår. Når jeg går gennem græsset ned til min store brombærbusk i bunden af haven, får jeg våde fødder af al duggen i græsset. Busken er fyldt med edderkoppespind med dug som reflekteres i morgensolen. Det sammen med en overdådighed af modne bær er et ret skønt syn.

Jeg har den “gammeldags” type brombær busk . dem der stikker som ind i H……..Nu om dage køber de fleste vist tornefri brombær. Jeg kan godt se fidusen – specielt når mit tøj bliver flået i stykker af de skarpe torne, men jeg synes bare ikke de smager ligeså godt og af ligeså meget. Så jeg udholder kradseriet og samler bær ind til denne brombærkage, som har været min søns favorit siden han var ganske lille.

Min brombærbusk i morgensolen
Min brombærbusk i morgensolen

Lav først en mørdej af

250gr mel

75 gr formelis

150gr smør

1 æg

Det hele blandes i en foodprocessor eller hakkes sammen i en skål. Pak i husholdningsfilm og stuil koldt mindst en time.

Til fyldet skal du bruge følgende:

200gr blødt smør

200gr sukker

150gr marcipan eller mandelmasse

150gr smutted og malede mandler

3-4 æg afhængig af størrrelse

3 spk mel

Korn fra en vanillestang

200 gr brombær

Rør smør og sukker med marcipanen og vanillen. Det er nemmest at bruge en foodprocessor, men en el-pisker kan også gøre det. Tilsæt æg et af gangen og kom tilsidst mandelmel og hvedemel i.

Beklæd en tærteform med den udrullede mørdej og put halvdelen af mandelmassen i. Fordel dine brombær på dejen og hæld resten af mandelmassen i . Bag ved 180 gr i circa 30 min eller til dejen ikke hænger i fast når du sticker en træpind i den.

Server med crème fraiche eller rørt vanilleis.

Velbekomme !

%d bloggers like this: