Påske og asparges hører sammen…..

På vores påskebord er der næsten altid en ret med asparges og æg i skøn forening.
Det er måske ikke så opfindsomt, men det smager nu altså ret skønt, og så er det smukt !

Asparges med hakket æg og lakserogn

Jeg kan så godt lide denne version med hakket æg og lakserogn. Det ser fantastisk ud og er godt til påskefrokostens andre fiskeretter. Men man kan selvfølgelig også lave den med hakket æg og ristet bacon eller grillet parmaskinke. Eller bare med små halve vagtelæg og hakket purløg.

Jeg elsker bare disse fine små vagtelæg

Beregn 80-100gr grønne asparges til hver. Kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter og skyld dem under koldt vand. Afdryp og anret på et flot aflangt fad.
Kog svarende til et 1/2 æg per person og hakk dem groft. Fordel æggene over aspargeserne og top med lakserogn.

Jeg holder meget af denne purløgsdressing til:

1 æg der har kogt i 3 minutter
3 tsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
4-5 spk klippet purløg
1 1/2 dl olivenolie
Salt, peber

Tag ægget ud af skallen og ned i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blend det hele til en lind og cremet dressing.

Server dressingen ved siden af, eller læg den under æggene hen over dine asparges.

Velbekomme !

Smuk påskeanretnng
%d bloggers like this: