Natur med natur på

I sidste uge havde jeg en virkelig enestående natur oplevelse som jeg gerne vil dele med jer.

Jeg havde for over et år siden læst i Politiken om ”Naturbyn” – et sted oppe i Värmland i Sverige hvor man kunne bo i træ-tophytter eller på en tømmerflåde i en sø. Det så fuldkommen fantastisk ud, så da Mads blev 60 år tilbage i marts, så tænkte jeg at sådan en tur skulle han have i fødselsdagsgave.

Vores skønne lille hytte

Jeg havde i forvejen booket 2 overnatninger i tømmerflåde hytten. Det lød simpelthen for fantastisk at kunne overnatte i en hytte på en tømmerflåde midt i en sø. Og det skulle vise sig at være om muligt endnu bedre end vi havde kunne forestille os. Turen derop tager cirka 6 timer i bil fra København. Så ikke nogen smuttur, men til gengæld en smuk tur. Og med et par gode Podcast på anlægget og kaffe i termokanden, ja så gik tiden egentlig ret hurtigt. På vej derop, stoppede vi i Trollhättan og så det store sluseanlæg og spiste frokost i solen.

Udsigt fra en træ tophytte

Vi ankom ved 15.00 tiden og blev vist rundt af stedets meget sympatiske ejer – Thomas , som gennem 20 år selv har bygget stedet. Det hele ligger i skovbrynet på kanten af en sø og alt ånder fred og ro. Der er ingen elektricitet, så man laver mad over bål, varmer kedlen med vand op hvis man vil have et varmt brusebad og fyrer også selv op i brændeovnen i saunaen hvis man er til det. Maden opbevares i gammeldags isskabe som fyldes op med is daglig, så det fungerer helt perfekt. På land er der 2 træ-tophytter og et par skov hytter, samt en større hytte hvis man er en gruppe. Og så er der tømmerflåden som ligger for anker i søen…..

Kanoen ligger fortøjret til tømmerflåden

Vi fyldte vores bagage i et par kanoer og padlede ud til tømmerflåden. Det tager kun få minutter. Man bruger også kanoen hvis man skal ind og hente mere brænde eller frisk vand fra en kilde i skoven.
Tømmerflåden i sig selv har det hele – bålplads til at lave mad, lille tørkloset , køleskab og en lille hytte med dobbeltseng, bord og bænk. Det hele er super enkelt, men med mange fine detaljer, så som tændte fakler da vi ankom og en vase med friske liljekonvaller i hytten. Mad og drikke havde vi medbragt hjemmefra, men hvis man har glemt noget kan det købes i et lille lokalt supermarked et par kilometer væk.

Og ja, så havde vi ellers 2 dage der i total fred og ro. Vejret med fantastisk, med blå, blå himmel og vindstille, så vi badede, fiskede, sejlede på søen i kanoen eller sad bare og læste eller nød udsigten som hele tiden forandrer sig en smule når flåden drejer på vandet.
Jeg kan godt være lidt til fals for en lækkert hotelværelse, men jeg må sige at dette sted gav én denne all-inclusive følelse. Der var alt hvad vi havde brug for og naturen dannede den perfekte ramme.

Så hvis du holder af natur, af stilhed, af fred og ro så und dig selv et ophold her hvad enten det er i en trætop eller på en tømmerflåde.

“Køkkenet”

Det bliver simpelthen ikke bedre.

Læs mere her : https://www.naturbyn.se/

Og hvis du har lyst til en anden dejlig naturoplevelse, så følg med Madhimlen ud i skoven d. 22 juni, når vi laver skovmiddag under trækronerne .

Læs mere her : http://minmadhimmel.dk/events/

Skovmiddag
%d bloggers like this: