Den givende Samtalemiddag…..

Her til formiddag drak jeg kaffe med en meget gammel ven. Vi kom til at snakke om det her med venskaber. Om hvordan nogen formår at udvikle og forny sig, mens andre tørrer mere og mere ud, indtil man ser sig nødsaget til at stryge dem af listen eller glide ud af relationen. Samtidig kan det kan være svært at få nye venskaber når man kommer lidt op i årene. Egentlig ved jeg ikke helt hvorfor, for der er jo skønt og berigende når det sker. Men grundlæggende kan vi måske tænke, at vi dårligt har tid til de venner vi allerede har og derfor ikke er åbne overfor at skabe nye relationer. Så derfor sidder vi ofte lørdag aften med vores gode gamle venner og drikke rødvin og spiser god mad og snakker om det vi nu plejer at snakke om. Og det er der for så vidt ikke noget galt i. Det er trygt og godt. Og alligevel kan jeg efter sådanne aftener nogle gange føle mig en lille smule ”sulten” når gæsterne er gået. Sulten på nysgerrige spørgsmål, på nye historier, på andre perspektiver. Sulten på virkelig personlige oplevelser, på følelser, på tvivl og tro, på lethed og tyngde.

Bordet er klart og gæsterne ventet

Måske derfor elsker jeg sådan vores Samtalemiddage her i køkkenet. For alle der kommer her VIL noget. De vil bidrage til fællesskabet, de vil skabe relationer, de vil lytte og blive lyttet til. De vil være modige og berette om noget der er vedrørende og personligt og de vil lade sig inspirere af andres historier.

I søndags var vi til frokost hos nogle gode venner og her mødte vi et par der havde været med til en Samtalemiddag for et års tid siden. Og kvinden genfortalte én af de andre gæsters historie – en historie som havde gjort stort indtryk på hende, og som stadig levede i hende her et år efter. Jeg kunne sagtens genkende det, for mange af vores gæsters historier lever også videre i mig…..som en tanke, et minde, en inspiration, en mulighed.

Dejlig mad hører med til en Samtalemiddag

Så vi fortsætter Mads og jeg!
Vi fortsætter disse middage med ”fremmede”, som efter en aften i køkkenet pludselig ikke længere er så fremmede overfor hinanden. Vi åbner dørene for par, for singler, for venner, for unge og gamle.
Der er kun ét adgangskrav, og der er at man skal være villig til at dele en historie med de andre gæster. Og nej, man behøver ikke ligge søvnløs om natten for at finde den mest fantastiske historie at fortælle. For det gode er, at så længe man beretter om noget personligt som har haft betydning for en selv, så er der ret gode chancer for at den også vil ramme noget i os andre der lytter på.

Forårsbord

Prøv det ! Du kan læse mere her på hjemmesiden under “Samtalemiddage”
Vi glæder os allerede til at byde dig velkommen.

%d bloggers like this: